instagramwatsapptelegramchannel

0
  •  x 
هیچ کالایی در سبد نیست
0
  •  x 
هیچ کالایی در سبد نیست
Image

فیلتر کتاب‌ها

برچسب‌ها

تصویر جلد کتاب از مکتب تربیتی لیبرالیسم تا نولیبرالیسم؛ نگاهی انتقادی

کتاب از مکتب تربیتی لیبرالیسم تا نولیبرالیسم؛ نگاهی انتقادی

کتاب از مکتب تربیتی لیبرالیسم تا نولیبرالیسم؛ نگاهی انتقادی
نویسنده: دکتر فاطمه زیباکلام، حمداله محمدی
انتشارات دانشگاه تهران
موضوع
درسی
موضوع آموزش
روان شناسی
رشته
روانشناسی
نویسنده
دکتر فاطمه زیباکلام، حمداله محمدی
سال انتشار
1396
نوبت چاپ
1
تعداد صفحات
204
نوع جلد
شومیز
قطع
وزیری
وزن
531 گرم
شماره شابک
9789640370858

یک تعریف کوتاه برای فعالان سیاسی
«نئولیبرالیسم» مجموعه‌ای از سیاست‌های اقتصادی است که در طول بیست و پنج سال گذشته رواج یافته است. با این‌که این کلمه بندرت در ایالات متحده شنیده می‌شود، شما می‌توانید آشکارا تاثیرات نئولیبرالیسم را در این‌جا به عنوان رشد بیش‌تر ثروت ثروتمندان و فقر فقرا ببینید.
لیبرالیسم می‌تواند به عقاید سیاسی، اقتصادی و حتا مذهبی بازگردد. در ایالات متحده لیبرالیسم سیاسی یک استراتژی برای پیش‌گیری از تضادهای اجتماعی بوده است. لیبرالیسم به عنوان گزینه‌ای مترقی در مقایسه با محافظه‌کاران یا جناح راست به مردم و کارگران ارایه گردید. سیاست‌مداران محافظه‌کاری که می‌گویند از لیبرال‌ها (در مفهوم سیاسی آن) متنفرند، هیچ مشکلی با لیبرالیسم اقتصادی و نئولیبرالیسم ندارند.
پیشوند «نئو» در ابتدای کلمه‌ی لیبرالیسم به معنی آن است که در باره‌ی نوع جدیدی از لیبرالیسم صحبت می‌کنیم. بنابراین نوع کهنه چه بود؟ مکتب لیبرالیسم اقتصادی در اروپا زمانی مشهور شد که یک اقتصاددان انگلیسی به نام آدام اسمیت در سال ۱۷۷۶ کتابی را به نام «ثروت ملل» منتشر نمود. او و دیگر لیبرال‌ها از لغو مداخله‌ی دولت در مسایل اقتصادی دفاع کردند. هیچ محدودیتی در ساخت، هیچ مانعی در تجارت و هیچ تعرفه‌ای را قبول نداشتند. او بیان کرد: «تجارت آزاد بهترین راه برای توسعه‌ی اقتصاد ملت‌هاست.» چنین عقایدی که بر مبنای عدم کنترل بودند، «لیبرال» نامیده می‌شدند. این کاربرد از فردگرایی «تشکیلات اقتصادی آزاد»، «رقابت آزاد» و… را تشویق می‌نماید که به معنای آزادی برای سرمایه‌داران برای رسیدن به سودهای کلانی است که به دنبال آن بوده‌اند.

در سال­های اخیر نولیبرالیسم به محور بحث بسیاری از شاخه‌­های علوم انسانی تبدیل شده است و تعداد زیادی از نویسندگان با گرایش­های مختلف به بحث از آن می­پردازند. شاید در میان مکاتب فلسفی کمتر مکتبی را بتوان یافت که به اندازه نولیبرالیسم با زندگی روزمره افراد در هم تنیده شده باشد. امروزه این جریان بیشتر از این که به­عنوان یک موضوع نظری و موردبحث محافل دانشگاهی باشد، در زندگی روزمره افراد جاری است و به تعریف نوینی از ارزش­ها و هنجارهای آن­ها می­پردازد که در حوزه روانشناسی تخصصی و تربیت کودک و نوجوان و روان درمانی و روانشناسی خانواده و تربیت فرزندان قرار میگیرد

. در سال­های اخیر بسیاری از حوزه­های زندگی بشری تحت تأثیر نولیبرالیسم قرار گرفته است و به همین دلیل مطالعه نولیبرالیسم یکی از ضروریات علوم انسانی امروز است. در سال­های اخیر در کشورهای مختلف جهان، نولیبرالیسم به ایدئولوژی غالبی تبدیل شده است که در پی ترویج نوعی خاص از زندگی سرمایه­داری نوین است. همراه شدن این روند با جهانی­ شدن باعث پیچیده­تر شدن این مسأله شده است. از یک طرف گسترش تکنولوژی و ارتباطات جهانی، دهکده جهانی را از یک رویا به حقیقتی زیسته تبدیل کرده است و از طرف دیگر، ارزش­های نولیبرالیسم چنان در داخل این روابط پیچیده شده که جدا کردن آن­ها جز در سطح نظر ممکن نیست. تجربه کشورهای سرمایه­داری در زمینه اصلاحات نولیبرالیسم نشان از بحرانی عمیق در سطح اجتماعی و سیاسی دارد که به­ خصوص در چند سال اخیر نقدهای زیادی را برانگیخته‌­اند

برای مشاهده بخشی از کتاب اینجا کلیک کنید

logo خرید کتاب از مکتب تربیتی لیبرالیسم تا نولیبرالیسم؛ نگاهی انتقادی | کتاب متاب

logo-samandehi

فهرست مطالب